“Ik zie mindfulness als een groot cadeau en het mooiste is dat je het jezelf kunt geven!“

Wie is Mila de Koning?

In 2008 ben ik gestart, naast mijn werk met een eenmansbedrijf waarin de focus ligt op mindfulness.

Ik heb lang gewerkt in de gezondheidszorg en ben tevens docent. Ik heb veel trainingen en workshops gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, psychische gezondheid en psychopathologie en bejegening. Voorheen werkte ik op verschillende locaties en functies binnen de GGZ waarvan het meest recent 7 jaar bij de Preventie & Innovatie van GGZinGeest. Daar hield ik me voornamelijk bezig met het opzetten van preventie-projecten op het gebied van depressie en angst en gaf veel cursussen, trainingen en voorlichting. Ook heb ik gewerkt bij het VUmc waar ik het expertisecentrum mindfulness heb opgericht.

In Alphen aan den Rijn heb ik mijn eigen centrum geopend: Mindfulness Centrum Alphen. Hierin werken verschillende gekwalificeerde trainers samen om een uitgebreid mindfulness aanbod te kunnen bieden in het Groene Hart.

Naast mijn werk in Alphen aan den Rijn ben ik verbonden aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik geef daar les op de opleiding tot mindfulness trainer, ben supervisor van mindfulness trainers (in opleiding) en geef mindfulness trainingen aan artsen en speciale doelgroepen.

Sinds 2016 ben ik ook verbonden aan het Center for Mindful Self-Compassion in Amerika. Ik ben certified Mindful Self-Compassion trainer en Teacher Trainer. Ik leid dus ook mensen op om Mindful Self-Compassion trainer te worden.

Privé ligt mijn interesse al heel lang bij spiritualiteit en meditatie. Via de mindfulnesstraining is er een verbinding tussen mijn persoonlijke interesse en passie en mijn werk gekomen, een training waarbij eindelijk de reguliere GGZ de kracht van meditatie heeft ontdekt en effectief bevonden. 

Inmiddels heb ik zelf een opleiding gevolgd om de mindfulness training te geven. Ik heb nu al heel vaak de mindfulnesstraining gegeven aan verschillende doelgroepen. Binnen de GGZ aan patientendoelgroepen en aan hulpverleners. En binnen mijn eigen bedrijf op open inschrijving. Nog steeds geef ik de training met veel passie en plezier. Het geven van de training doe ik met recht met hart en ziel. Mindfulness verveelt nooit!

Mindfulness heeft mij persoonlijk meer rust en ontspanning in mijn (hectische) bestaan gegeven. Waar ik voorheen soms het gevoel had geleefd te worden en bekneld dreigde te raken tussen mijn verschillende werkrollen, huishouden en het moederen over 2, nog kleine, kinderen ben ik nu meer gewaar van de rust in mijn dag, de momenten die ik met aandacht creëer en ik volledig aanwezig ben bij dat wat ik doe. Hierdoor ben ik in staat meer te genieten en in het midden van alle drukte de stilte met mij mee te nemen.

Centra

Zelfcompassie

Voor artsen